Kitchen/dining extension to Victorian house – Ledbury:

This project began with the Client’s desire to replace an unusable conservatory with a new room which could be used as a kitchen / dining and family room at the lowest level of an imposing four storey Victorian dwelling.

Although the original kitchen was located on the bottom floor, and it opened into the existing conservatory, it wasn’t a welcoming space. The brief required an imaginative redevelopment of the whole of the rear of the dwelling including a link to the adjacent detached garage.

The design I produced, in consultation with the Client, is unashamedly modern incorporating sustainable elements such as a green roof and heat sink created by the existing masonry walls of the original building.

The new kitchen opens out to the south facing garden making the most of both the views and beneficial solar gain. To further connect the dining area with the garden the glass walls incorporate sliding folding doors which can be thrown open bringing the outside in.

Plenty of natural light was very important to my Client which is enhanced by the use of large lantern lights on the green roof as well as the glazed enclosing walls.

The result is a delightful addition to an impressive dwelling which has allowed the family to enjoy each other’s company in a welcoming space.

Would Like to know more? Please get in touch:

Get in Touch