Part 2 Project (1988):

The brief set by the professor was to develop design for a new headquarters for a new high profile Russian magazine / newspaper which had emerged from the newly “democratic” republic.

The building was to be sited on a road junction on Fleet Street in London which offered a suitably glamorous location.

The building form is influenced by the footprint of the available site and by the brief which required an open and welcoming façade reflecting the new open attitude adopted following the political revolution in the former Soviet Union.

The main façade of the building is formed with a flowing fully glazed wall to amplify the open attitude and to connect the inside of the building with the passer by whilst the tower and communications spire identify the building as a communication hub.